Home Ukraine Україна — українською Деокупація Херсона могла стати спусковим гачком: у 2022 році США готувалися до...

Деокупація Херсона могла стати спусковим гачком: у 2022 році США готувалися до ядерного удару РФ по Україні

133
0
SHARE

Ядерний удар – у 2022 році Росія могла застосувати проти України ядерну зброю. США готувалися до можливого ядерного удару по Україні з боку РФ – деталі на Фактах ICTV
Наприкінці 2022 року Сполучені Штати Америки активно готувалися до можливого ядерного удару Росією по Україні. 
Про це пише CNN із посиланням на власні джерела у Білому домі.
Видання зазначає, що це стало б першою ядерною атакою у війні, після того як США скинули атомні бомби на Хіросіму й Нагасакі майже 80 років тому.
Детальніше про підготування США до ядерного удару Росії по Україні та що могло стати спусковим гачком – читайте на Фактах ICTV.
За словами офіційних осіб, адміністрація Байдена була особливо стурбована тим, що Росія може застосувати тактичну або бойову ядерну зброю.
– Це те, що міг спровокувати конфлікт, тому ми вірили, і я вважаю, що це наше право – ретельно підготуватися та зробити все можливе, щоб цього не сталося, – сказав журналістам CNN перший високопоставлений чиновник адміністрації.
Як зазначає видання, адміністрація Байдена досягла такої неймовірної оцінки через сукупність подій, аналізу та, що важливо, надзвичайно чутливих нових розвідданих.
– Ми повинні були спланувати так, щоб опинитися в найкращому становищі на випадок, якщо ця подія, яка вже не здається неймовірною, дійсно відбудеться, – додало інше джерело.  
У період із кінця літа до осені 2022 року Рада національної безпеки скликала низку засідань, щоб скласти плани на випадок надзвичайних ситуацій.

Continue reading...