Home Ukraine Україна — українською П'ять хвилин суд приділив розгляду питання про повернення державі особливо цінних земель...

П'ять хвилин суд приділив розгляду питання про повернення державі особливо цінних земель Китаєво

177
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
У середу, 3 квітня, відбулося перше засідання Північного апеляційного господарського суду Києва, де розглядається питання повернення у державну власність контролю над частиною земель пам’ятки археології національного значення — історичного ареалу Археологічного заповідника: «Китаєво в межах городища і трьох курганних груп». На засідання прийшло понад 40 мешканців Києва, фахівці різних галузей та студенти-археологи. Але судді не приступили до розгляду справи по суті.

На початку розгляду судової колегії  під головуванням судді Шаптала Є.Ю. справи №910/14550/23 було повідомлено про заміну судді-учасника колегії. У зв’язку з тим, що новому судді потрібно ознайомитись з кількома томами справи, суд оголосив перерву до 21 травня 2024 року. Наразі у Північному апеляційному господарському суді почався розгляд справи стосовно земельної ділянки 8000000000:79:090:0001 площею 21,5472 га. До цього Офіс Генерального прокурора та Міністерство культури та інформаційної політики України програли позов по поверненню у державну власність контролю над частиною земель пам’ятки археології національного значення — історичного ареалу Археологічного заповідника: «Китаєво в межах городища і трьох курганних груп», яку планують забудувати житловими комплексами.

Continue reading...