Home Ukraine Україна — українською Важкі бої в Часовому Яру і провокація росіян у Рижівці: як змінилася...

Важкі бої в Часовому Яру і провокація росіян у Рижівці: як змінилася лінія фронту за тиждень

171
0
SHARE

По всій лінії фронту тривають важкі бої, зокрема в районах міст Вовчанськ, Часів Яр та Красногорівка. Крім того, росіяни заявили про нібито захоплення села Рижівка на Сумщині.
По всій лінії фронту тривають важкі бої, зокрема в районах міст Вовчанськ, Часів Яр та Красногорівка. Крім того, росіяни заявили про нібито захоплення села Рижівка на Сумщині.
Про те, як змінилася ситуація на фронті за тиждень з 3 по 9 червня, читайте в матеріалі 24 Каналу. Свій огляд проводимо за даними карти DeepStateMAP.Що відбувається в Рижівці
Увечері 9 червня очільник окупаційної адміністрації Ічкерії Рамзан Кадиров заявив, що його найманці начебто захопили село Рижівка, що у Сумській області – на межі з Курською областю Росії.
Місцева влада спростувала заяву окупантів про захоплення населеного пункту, проте більше пояснень дали аналітики DeepState.
Вони відзначили, що Рижівка тривалий час перебуває у сірій зоні – ворог постійно обстрілює Сумщину, через що страждають прикордонні села. Рижівка – серед тих населених пунктів, куди часто прориваються ворожі ДРГ і, цілком виглядає ймовірним, що найманці Кадирова – теж діяла як ДРГ, хоча точно встановити, чи справді це відбулося вчора, чи набагато раніше – складно. Але за словами голови Білопільскої громади Юрія Зарка, таких будівель, які видно на відео найманців маріонетки Кремля, у селі навіть немає. Тобто “тік-ток війська” зняли десь відео в умовному Тьоткіно чи в селі на лінії фронту і видають це за наступальні дії на Сумщині.
Та президент Володимир Зеленський уранці 10 червня заявив, що окупантів у селі немає і російський прапор там знищений. Тобто там були диверсанти. Проте чи це були найманці Кадирова – поки невідомо.
Очевидною метою поширення такого повідомлення з боку росіян стало сіяння паніки серед українців через перспективу відкриття ще одного напрямку на фронті. Проте варто нагадати, що для росіян Харківська кампанія провалилася і їй потрібні ресурси там, які і підтягують з Херсонщини. Крім того, ворог бажає максимально розосередити наші війська, аби послабити нашу оборону на інших напрямках.
Саме село через повномасштабну війну фактично безлюдне і має специфічне розташування. Річ у тім, що воно розташоване за річкою і є фактично сателітом села Тьоткіно Курської області – у сіл навіть є спільна вулиця.
Великої доцільності кидати туди сили – немає, адже треба контролювати і Тьоткино в такому разі.

Continue reading...