Home Ukraine Україна — українською Монобільшість – все? Чи готується "слуга народу" до коаліції з опонентами

Монобільшість – все? Чи готується "слуга народу" до коаліції з опонентами

101
0
SHARE

Кількість “слуг” наближається до мінімально необхідних 226 депутатів.
Кількість “слуг” наближається до мінімально необхідних 226 депутатів.
За минулий тиждень з фракції “Слуга народу” (СН) було виключено двох депутатів-мажоритарників – представницю Запорізького округу Юлію Яцик та скандально відому Мар’яну Безуглу. Обидві власноруч написали заяви про вихід.
Також під питанням майбутнє у фракції іншого депутата – Миколи Задорожнього (обраний по 162 округу, Сумська область). НАБУ підозрює його у вимаганні хабаря в розмірі понад 3 млн грн за неперешкоджання у проведенні тендеру на ремонт водогону в Сумській області. Наразі його виключили із партії та, як повідомила речниця СН Юлія Палійчук, призупинили членство у фракції.
Тобто Задорожній залишається у складі СН, але з певними обмеженнями.
“Зверніть увагу, раніше ми виключали людей з фракції, зараз призупиняємо [членство]. Тобто юридично вони знаходяться у фракції, але фактично ми їх виключаємо на період розслідування, тому що не знаємо, як воно завершиться. Ми це робимо нормальним цивільним шляхом. Виключаємо таких депутатів з комунікації, з чатів і таке інше”, — пояснює “Телеграфу” співрозмовник у керівництві СН.
Він визнає, що виключати одразу з фракції депутатів щодо яких почалось слідство неправильно. Бо такими темпами єдина за історію українського парламентаризму монобільшість зникне.Вже не єдині
Та це може відбутися й так досить швидко. Станом на сьогодні у складі СН нараховується 233 нардепи. Для функціонування коаліції, яка наразі складається лише з президентської фракції, потрібно 226 депутатів.
Формально СН вже давно втратила свою монобільшість. Досить скоро після початку роботи в парламенті керівництву правлячої партії довелось підшукувати голоси в інших фракціях та депутатських групах задля підтримки необхідних законодавчих ініціатив.

Continue reading...