Home Ukraine Україна — українською Pirelli та Bosch розробляють "розумні" шини, у яких ключовим буде програмне забезпечення

Pirelli та Bosch розробляють "розумні" шини, у яких ключовим буде програмне забезпечення

89
0
SHARE

Pirelli та Bosch планують спільно розробити шини з вбудованими датчиками. Вони зможуть передавати дані безпосередньо на бортові комп’ютери автомобіля в реальному часі.
Pirelli та Bosch планують спільно розробити шини з вбудованими датчиками. Вони зможуть передавати дані безпосередньо на бортові комп’ютери автомобіля в реальному часі.Як це буде
Ці шини з програмним забезпеченням обіцяють “кращу безпеку, комфорт та стійкість, а також покращену динаміку водіння”, заявляють обидві компанії. За словами розробників, це стане можливим завдяки використанню даних, які збирають шини, і негайному переналаштуванню функцій автомобіля на мінливі дорожні умови.
Pirelli та Bosch вже демонстрували цю концепцію на прикладі шин для суперкара Pagani Utopia Roadster, який використовує спеціально розроблену версію шини Pirelli P Zero Trofeo RS з вбудованими датчиками, що підключаються до системи курсової стійкості від Bosch, а також до систем ABS та антибуксувальної системи, щоб краще керувати 852 кінськими силами які генерує 6,0-літровий V12 з подвійним турбонаддувом.

Continue reading...