Home Ukraine Україна — українською Жовтень в Україні розпочнеться з дощів: коли та де чекати негоди

Жовтень в Україні розпочнеться з дощів: коли та де чекати негоди

59
0
SHARE

На початку другого місяця осені – жовтня 2024 року – в Україні спостерігається нерівномірний розподіл температурних показників через “протистояння” те.
На початку другого місяця осені – жовтня 2024 року – в Україні спостерігається нерівномірний розподіл температурних показників через “протистояння” теплої та холодної повітряних мас.
Про це у коментарі РБК-Україна розповіла синоптик Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.Де в Україні найхолодніше на початку жовтня
За словами експерта, нерівномірний розподіл температурних показників в Україні відбувається через “панування” у різних регіонах різних повітряних мас.
“До четверга (3 жовтня, – Ред.) на території України можна буде спостерігати таке собі “протистояння” теплої та холодної повітряних мас. Більш теплої – з півдня, південного сходу, прохолодної – із заходу”, – розповіла синоптик.
Вона пояснила, що, приміром, 1 жовтня найхолодніші ночі (3-8°С) – по західних областях, тоді як вдень там можуть фіксувати 8-13 градусів вище нуля (при цьому на високогір’ї Карпат вже було зафіксовано перший сніг, а також змішану фазу опадів – дощ із мокрим снігом).

Continue reading...