Home Ukraine Україна — українською Свято 12 жовтня: що суворо заборонено робити сьогодні, народні прикмети

Свято 12 жовтня: що суворо заборонено робити сьогодні, народні прикмети

46
0
SHARE

Сьогодні, 12 жовтня, свято – православні українці вшановують пам’ять святих мучеників Прова, Тараха та Андроніка та пам’ять святого преподобного К.
Сьогодні, 12 жовтня, свято – православні українці вшановують пам’ять святих мучеників Прова, Тараха та Андроніка та пам’ять святого преподобного Косми за новим церковним календарем.
РБК-Україна (проект Styler) розповідає про головні заборони дня, народні прикмети і традиції, хто святкує день ангела.Яке сьогодні свято у церковному календарі
Пров, Тарах та Андронік – це мученики, які відважно сповідували свою віру в Римі під час жорстоких гонінь на християн. Пров вирізнявся благочестям і доброчесністю, що призвело до його арешту і страти через його відданість переконанням.
Тарах також постраждав за свої вірування, а його муки стали символом незламності духу. Андронік, ймовірно, був супутником Прова та Тараха, і його життя тісно переплітається з історіями інших мучеників, підкреслюючи їхню спільну долю та страждання за Христову віру.
Пров, Тарах та Андронік (зображення: kyrios.org.ua)
Преподобний Косма народився у IV столітті в Фівах (сучасний Єгипет) і зростав у християнській родині, що сприяло його глибокій вірі.

Continue reading...