Home Ukraine Украина — на русском Мир благодаря силе. Главные тезисы выступления Зеленского во время представления Плана победы...

Мир благодаря силе. Главные тезисы выступления Зеленского во время представления Плана победы в Раде

53
0
SHARE

Украинская правда собрала основные тезисы выступления Владимира Зеленского во время представления Плана победы в парламенте. (укр.)
Остання пресконференція президента Володимира Зеленського 27 серпня запам’яталася більшості українців новиною про героїчну боротьбу нинішнього голови СБУ Василя Малюка та заступника керівника ОП Олега Татарова з “чеченцями в Києві” на початку великої війни.
На тлі такої потужної заяви загубилися інші важливі меседжі президента, зокрема вперше озвучені деталі Плану перемоги України. Саме цей документ Зеленський представив лідеру Сполучених Штатів Америки Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу під час візиту до США наприкінці вересня.
В Україні Зеленський вперше докладно презентував План перемоги 16 жовтня.
План складається з п’яти пунктів: перший – геополітичний, другий і третій – військові, четвертий – економічний, п’ятий – безпековий, а також із трьох таємних додатків.
За словами президента, реалізація плану має часові рамки. “Якщо почати рухатися. цим конкретним Планом перемоги саме зараз, то може вдатися закінчити війну не пізніше ніж наступного року”, – заявив президент під час виступу у Верховній Раді.
Зеленський підкреслив, що цей план можливо реалізувати, але тільки за сприяння партнерів.
“Кожен у світі бачить, що Росія не шукає чесного миру. Путін збожеволів і хоче тільки війни. Він сам не зміниться. Він надто з минулого. Надто вчорашній. Він глухий до всіх інших.
Але – разом із партнерами – ми повинні змінити обставини так, щоб війна закінчилась. Безвідносно до того, чого хоче Путін. Ми всі повинні змінити обставини так, щоб Росія була примушена до миру”, – наголосив під час виступу в парламенті глава держави.
Зеленський також зазначив, що партнери поставилися до Плану дуже “практично та уважно”, а команди держав уже почали працювати над його реалізацією.
“Українська правда” зібрала основні тези виступу Володимира Зеленського під час представлення Плану перемоги в парламенті.Пункт №1. НАТО
Протягом десятиліть Росія використовувала геополітичну невизначеність у Європі, а саме факт, що Україна не є членом НАТО. Саме це спокушало РФ посягати на нашу безпеку. Тепер факт запрошення для України в НАТО може стати справді фундаментальним для миру.
Ми розуміємо, що членство в НАТО – це питання подальшого, а не теперішнього. Але Путін має побачити, що його геополітичні розрахунки програшні. Росіяни повинні відчути, що їхній цар програв геополітично.
Я дякую всім партнерам, хто підтримує, що запрошення для України в НАТО зараз із членством пізніше посилює всіх.

Continue reading...