Home Ukraine Україна — українською Російські мільярдери за день втратили понад $12 млрд після введення нових санкцій...

Російські мільярдери за день втратили понад $12 млрд після введення нових санкцій США, – Forbes

370
0
SHARE

09.04.18 23:04 – Російські мільярдери за день втратили понад $12 млрд після введення нових санкцій США, – Forbes Російські доларові мільярдери після введення нових американських санкцій і падіння біржових котирувань їхніх активів за день втратили… Перегляд новини.
Про це повідомляє Цензор. НЕТ із посиланням на Forbes.
Влада США ввела нові санкції 6 квітня, розширивши список на 26 осіб і 15 компаній. Інвестори відреагували на це негайно і почали розпродавати російські активи, після чого впав рубль і індекс РТС. Загалом російські доларові мільярдери за день втратили понад $12 млрд, свідчать дані Forbes.
Олег Дерипаска постраждав від нових санкцій найбільше. Під обмеження потрапили його холдинг En+, US Rusal і ще шість пов’язаних із Дерипаскою компаній. Вранці 9 квітня, Rusal повідомив, що санкції США поставили його перед загрозою технічного дефолту. Після цього котирування виробника алюмінію на Гонконгській біржі впали більш ніж на 50%, а статки Дерипаски зменшилися на $1,3 млрд.
Стільки ж втратив його партнер по “Норильському нікелю” Володимир Потанін – незважаючи на те, що в списку санкцій його немає.

Continue reading...