Home Ukraine Україна — українською Сніданок у Трампа: хто з українських політиків буде готувати бутерброди

Сніданок у Трампа: хто з українських політиків буде готувати бутерброди

436
0
SHARE

NewsHubСеред гостей – десятки українських нардепів. Експерти: країні це нічого не дасть
Сьогодні у Вашингтоні (США) відбудеться Національний молитовний сніданок, в якому візьмуть участь президент країни Дональд Трамп, а також ціла делегація українців в складі близько 50 осіб. “Сегодня” дізналася, хто з вітчизняних політиків поїхав в Штати і навіщо.
ГРОШІ І ЇЖА. Прийом в США проводиться в готелі “Вашингтон Хілтон” щорічно кожний перший четвер лютого. Організовують захід для того, щоб політичні та бізнес-еліти світу могли зустрітися в неформальній обстановці, обговорити проблеми, налагодити відносини і попросити підтримки. При цьому щорічно сніданок відвідують десятки українських політиків.
“У перший четвер лютого вже 65 років поспіль Сенат і Конгрес США проводять національний Молитовний сніданок, на який збирають владу, опозицію, і парламент, обов’язково присутній президент США, Збройні сили США… Також десь років 50 тому вони почали запрошувати міжнародні делегації та згодом це перетворилося в одне з найпотужніших духовних подій. Саме духовних подій світового масштабу, коли до 5-7 тис. людей приблизно з 150-200 країн світу… У цьому році очікується десь 170-180 країн, щоб разом обговорити духовні цінності, які об’єднують людей. На цю тему діляться своїми думками перші особи багатьох держав, а також відомі співаки. Учасниками були і Андреа Бочеллі (італійський співак – Авт.), і Джекі Іванко (американська співачка українського походження – Авт.), і відомі спікери світу такі, як Тоні Блер, відомий голлівудський режисер Рендал Клайзер і багато-багато інших”, – розповів “Сегодня.ua” координатор української делегації на молитовному сніданку, нардеп від НФ Павло Унгурян.
Українська делегація, за словами нардепа, традиційно запрошується через молитовну групу, яка збирається у Верховній Раді вже близько 10 років. Цього року українська делегація представлена в основному представниками місцевого самоврядування, громадських, наукових, релігійних, студентських, соціально-гуманітарних організацій. Є також і частина політиків.
“Але якщо взяти всю делегацію з України, напевно, політики складають лише половину присутніх. Є представники практично всіх парламентських фракцій. Тому що якраз політика цього заходу така, щоб була представлена не тільки влада, або не тільки опозиція, а й представники всіх фракцій. У США дуже важливо, щоб в цей день вони оголошували табу, мораторій на політичні теми. У цьому році українська делегація налічує близько 50 людей”, – пояснив нардеп.

Continue reading...