Home Ukraine Україна — українською Військове керівництво США виступило за надання летальної зброї Україні

Військове керівництво США виступило за надання летальної зброї Україні

220
0
SHARE

Проте відповідне рішення має прийняти Білий дім. – Новини – Український тиждень, Тиждень.ua
Генерал військово-повітряних сил США Пол Селва в ході слухань у Сенаті, присвячених його призначенню на посаду голови Об’єднаного комітету голів штабів ЗС США, виступив за надання летальної зброї Україні. Про це повідомляє ” Голос Америки “.
“Я підтримую надання летальної оборонної допомоги з безпеки Україні, і Міністерство оборони США активно займається цим питанням на міжвідомчому рівні”, – сказав Селва.
Наголошується, що у своїх свідченнях, оприлюднених напередодні слухань, Селва також виступив за надання Україні летальних озброєнь.
“Хоча обороноздатність України посилилась завдяки навчанням США, Україна все ще не має достатніх можливостей, так як її супротивник є більш технологічно просунутий”, – вказало ню.
У той же час, екс-посол США в Україні, експерт Інституту США Brookings Стівен Пфайфер вказав у Twitter, що генерал Селва повідомив Комітету Сенату з питань ЗС, що командування США в Європі та Об’єднаний комітет начальників штабів ВС США виступають за надання летальної військової допомоги Україні.
На повідомлення Пфайфера відповів глава аналітичного центру Пенна-Байдена і колишній чиновник Пентагону Майкл Карпентер.

Continue reading...