Home Ukraine Україна — українською Угорщина відреагувала на висновок Венеціанської комісії щодо українського закону про освіту

Угорщина відреагувала на висновок Венеціанської комісії щодо українського закону про освіту

274
0
SHARE

Угорщина відреагувала на висновок Венеціанської комісії щодо українського закону про освіту.
Україна має імплементувати всі зауваження Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії) до мовної норми свого закону про освіту, заявляє міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає радіо Свобода.
Читайте також У МОН розповіли про переможний для України висновок Венеціанської комісії щодо закону про освіту «Ті права, які вже мають національні меншини не можуть бути відібрані. Це принципове й фундаментальне питання, передбачене конвенціями ООН і Ради Європи, а також заключною заявою саміту «Східного партнерства». По-друге, ми можемо бути задоволені будь-чим, що пов’язане із законом про освіту, але тільки у випадку, якщо цим задоволена й угорська нацменшина. Я сказав прем’єр-міністрові Гройсману, що, якщо ви робите такі фундаментальні зміни в законі, які можуть мати вплив на меншини, то ви попередньо мали б провести всі необхідні серйозні консультації, чого зроблено не було. І по-третє, Україна має повністю імплементувати всі зауваження і думки Венеційської комісії, що, як я зрозумів, Україна має намір зробити», – заявив Сійярто після зустрічі з представниками України на засіданні Ради асоціації у Брюсселі.

Continue reading...