Home Ukraine Україна — українською "Нафтогаз" розраховує після рішень Стокгольмського арбітражу провести з "Газпромом" взаємозалік штрафних санкцій

"Нафтогаз" розраховує після рішень Стокгольмського арбітражу провести з "Газпромом" взаємозалік штрафних санкцій

355
0
SHARE

У Нафтогазі запевняють, що для Газпрому також нараховуються пеня і штрафи.
Національний нафтогазовий холдинг «Нафогаз України» розраховує, що за підсумком рішень Стокгольмського арбітражу щодо двох контрактів (на закупівлю і транзит газу), він зможе провести взаємозалік штрафних санкцій зі своїм опонентом – російським газовим монополістом «Газпромом».
Про це в ефірі одного з національних телеканалів заявив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв, коментуючи інформацію про те, що українська компанія має виплатити «Газпрому» 20 млн дол. штрафів і пені внаслідок несплати російській стороні двох мільярдів доларів, згідно з першим рішенням Стокгольмського арбітражу.
«Ці гроші потрібно повертати, але ми сподіваємося це зробити через взаємозалік за транзитним кейсом», – сказав він, додавши, що такі ж штрафні санкції та пеня нараховується і «Газпрому» в рамках судового позову щодо транзитного контракту.
Читайте також Кабмін відсторонив “Нафтогаз” від переговорів з потенційними партнерами з управління ГТС
«Така ж пеня, такі ж відсотки нараховуються на наші вимоги за транзитним контрактом. Це симетрична ситуація. Залежно від того, скільки ми зможемо отримати грошей, залежатиме взаємозалік», – додав він.

Continue reading...