Home Ukraine Україна — українською Націоналісти – проти віруючих УПЦ: біля Десятинного монастиря у Києві акція радикалів...

Націоналісти – проти віруючих УПЦ: біля Десятинного монастиря у Києві акція радикалів та молебень православних (репортаж)

374
0
SHARE

Націоналісти – проти віруючих УПЦ: біля Десятинного монастиря у Києві акція радикалів та молебень православних (репортаж). Останні новини від УНІАН за 03 лютого
У Києві сьогодні одночасно зійшлися біля Десятинного монастиря представники націоналістичних організацій та віруючі Української Православної Церкви.
Радикали вимагають знесення храму Десятинного монастиря, православні кияни – стоять на його захист.
Із самого ранку на Старокиївській горі біля храму Десятинного монастиря почали збиратися віряни. На заклик підтримати братію монастиря відгукнулися тисячі православних зі столиці та області.
Перша година молебню відбувалася у спокійній атмосфері, аж доки не почали сходитися представники націоналістичних організацій.
Радикали розгорнули гасла із закликами знести монастир УПЦ та вигнати «московських попів».
Аби заглушити молебень, активісти принесли апаратуру та увімкнули гучну музику.
Оскільки віряни щільно обступили місце проведення молебню, міцно взявшись за руки та утворивши живий ланцюг, наблизитися до священнослужителів активісти не мали змоги. Мабуть тому почали «задиратися» до тих, хто замикав коло.
– Ти, сука православна, – кричить одному з віруючих УПЦ представник радикалів.

Continue reading...