Home Ukraine Україна — українською Цинізм Кремля став очевидним: що пишуть світові ЗМІ про депортацію російських дипломатів

Цинізм Кремля став очевидним: що пишуть світові ЗМІ про депортацію російських дипломатів

282
0
SHARE

Видворення російських дипломатів з країн ЄС, США, Канади, Австралії та України, про яке було оголошено 26 березня, стало найбільшим дипломатичним скандалом у світі з часів холодної війни. Найцікавіші матеріали світових видань про резонансну подію зібрало НВ. The New York Times…
Видворення російських дипломатів з країн ЄС, США, Канади, Австралії та України, про яке було оголошено 26 березня, стало найбільшим дипломатичним скандалом у світі з часів холодної війни.
Найцікавіші матеріали світових видань про резонансну подію зібрало НВ .
The New York Times
Консолідована світова реакція на хімічну атаку в Британії “затьмарює навіть найтемніші дні глобального протистояння з Радянським Союзом”, вважає впливова американська газета The New York Times. “Спільна акція посилює конфлікт між Росією і Заходом, який посилився після анексії Криму Москвою й інтервенції на сході України 2014 року, а також таємних спроб вплинути на президентські вибори у США 2016 року. Грунтуючись на практиці минулих років, Росія майже напевно дасть відповідь, вигнавши західних дипломатів і наслідуючи принципи конфронтації холодної війни – “око за око, зуб за зуб”, – пише The New York Times.
Видання також наводить думку діючих і колишніх дипломатів про те, що реальним тестом ефективності висилки дипломатів буде можливість “утримати Росію від подальшого втручання у справи інших країн”. “Ключове питання для мене полягає в тому, чи переконають Путіна всі ці та подальші заходи, що витрати на вбивство ворогів і “зрадників”, а також повалення товариств інших народів з метою “зробити Росію знову великою” того не варті”, – цитує The New York Times Пітера Вестмакотта, колишнього британського посла в Сполучених Штатах.
The Times
Світ перебуває в переломній точці боротьби за припинення “нерозважливих амбіцій” президента Володимира Путіна, пише британське видання The Times.

Continue reading...