Home Ukraine Україна — українською Бутіна пропонувала секс політикам і вихвалялася у соцмережах, щоб потрапити у впливові...

Бутіна пропонувала секс політикам і вихвалялася у соцмережах, щоб потрапити у впливові кола США – ЗМІ

402
0
SHARE

Вона використовувала старі методи роботи розвідки.
Росіянка Марія Бутіна, яку звинувачують у виконанні ролі агента Кремля в США, є прикладом того, як соцмережі можуть допомагати в прихованих операціях впливу.
Про це заявив посадовець контррозвідки США, який побажав зберегти анонімність, – інформує Голос Америки .
“Бутіна використовувала старі методи роботи розвідки, з’являючись на політичних заходах, заводячи контакти, а потім додаючи їх у друзі на Facebook або LinkedIn, і навпаки. Платформи соціальних медіа корисні для планування мереж дружби та відкриття дверей”, – додав посадовець.
З більш традиційних методів роботи розвідки Бутіна нібито, за словами американських прокурорів, використовувала пропонування сексу американським політикам і лобістам, в одному з випадків – щоб спробувати отримати роботу в американській лобістській організації, яка була її ціллю. Вона жила з удвічі старшим за себе політиком-республіканцем, який був ідентифікований в американських ЗМІ як лобіст Пол Еріксон.
Бутіна приїхала до США у 2014 році за студентською візою, заснувала в Росії групу під назвою “Право на носіння зброї” і використовувала рух для проникнення в Національну стрілецьку асоціацію та консервативні лобістські групи, щоби влитися в американські політичні кола.

Continue reading...