Home Ukraine Україна — українською Порошенко 8 липня відвідає Польщу та Волинь

Порошенко 8 липня відвідає Польщу та Волинь

295
0
SHARE

Президент України Петро Порошенко в неділю, 8 липня, здійснить робочий візит до Польщі на запрошення української громади цієї країни. Про це повідомляє в суботу прес-служба глави Української держави.
Президент України Петро Порошенко в неділю, 8 липня, здійснить робочий візит до Польщі на запрошення української громади цієї країни.
Про це повідомляє в суботу прес-служба глави Української держави.
Згідно з повідомленням, програмою візиту передбачено відвідування села Сагринь Люблінського воєводства, де П. Порошенко відкриє Меморіал пам’яті українців, загиблих від рук польських “селянських батальйонів” і підрозділів Армії Крайової в 1944 році. Він візьме участь у богослужінні за загиблими українцями, а також зустрінеться з представниками української громади Польщі.
Крім того, П. Порошенко відвідає Волинську область для участі в заходах із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років.
У свою чергу, на сайті президента Польщі Анджея Дуди зазначено, що він у неділю відвідає Україну. Зокрема, А. Дуда в Соборі святих апостолів Петра і Павла в Луцьку (Волинська обл.) візьме участь у святій месі у пам’ять про поляків – жертв Волинської трагедії.
Раніше агентству “Інтерфакс-Україна” повідомили в дипломатичних колах про плани П. Порошенка 8 липня відвідати з робочою поїздкою село Сагринь (Sahryń, Польща). Того ж дня президент Польщі відвідає Волинську область.
В істориків багато запитань викликають події, що відбувалися 11-12 липня 1943 року – цей період називають кульмінацією трагедії, коли, за різними даними, підрозділами Української повстанської армії були атаковані від 60 до 100 польських населених пунктів. Окремі дослідників говорять про те, що жертвами протистояння стали від 30 тис. до 100 тис. поляків. Кількість загиблих з українського боку оцінюють, за різними даними, від 2 тис.

Continue reading...