Home Ukraine Україна — українською Учасники саміту Україна-ЄС назвали"Північний потік-2" помилкою

Учасники саміту Україна-ЄС назвали"Північний потік-2" помилкою

215
0
SHARE

Президент України Петро Порошенко під час спільної заяви для ЗМІ з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером за результатами…
Президент України Петро Порошенко під час спільної заяви для ЗМІ з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером за результатами 20-го саміту Україна – ЄС у понеділок у Брюсселі, заявив, що реалізація “Північного потоку-2″ повністю перекреслить всю газову незалежність Європи”, оскільки Європа стане більш залежною в газовій сфері від Російської Федерації. При тому він додав, що Україна залишається стратегічним партнером європейських країн в енергетичних питаннях – “партнером, який буде постачати європейським країнам необхідний газ” і закликав зупинити реалізацію проекту “Північний потік-2”.
“І ось що я хочу ще раз заявити, що проект “Північний потік-2″ неможливий, і ми закликаємо зупинити будівництво даного проекту. Це не комерційний проект, він не є економічним або прибутковим – це абсолютно політичний проект, і немає ніякого сенсу, з економічної точки зору, створювати цей проект. Це абсолютно точно геополітичний проект”, – сказав Порошенко, зазначивши, що в ході саміту Україна-ЄС йшлося про цей проект.
За його словами, Україна намагається показати своїм європейським партнерам, що мета цього проекту – послабити Україну і зупинити її постачання газу в Європу.

Continue reading...