Home Ukraine Україна — українською Трамп вимагав від Меттіса ліквідувати Асада – The Washington Post

Трамп вимагав від Меттіса ліквідувати Асада – The Washington Post

281
0
SHARE

Американський журналіст Боб Вудворд випустив власну книгу, у якій є один дуже цікавий момент – так, журналіст стверджує, що після хімічних атак в сирійському місті Дума…
Американський журналіст Боб Вудворд випустив власну книгу, у якій є один дуже цікавий момент – так, журналіст стверджує, що після хімічних атак в сирійському місті Дума президент США Дональд Трамп у 2017 році ультимативно зажадав від Пентагону ліквідувати сирійського президента Башара Асада, фрагмент книги опублікував The Washington Post, передає “УНІАН”.
Трамп, якщо вірити Вудворду, був у великій люті після повідомлень щодо хімічної атаки у сирійській Думі і зажадав від глави Пентагону Джеймса Меттіса “просто вбити” Асада – з такою прямотою, з якою він запитував, чи не можна військам США напасти на Венесуелу.
У відповідь Меттіс запевнив президента, що негайно займеться цим питанням, а своєму раднику заявив: “Ми не будемо нічого такого робити. Ми будемо діяти більш виважено”.
Пізніше був обраний інший спосіб реагування на хіматаки режиму Асада в Думі – ними стали ракетні удари сил Коаліції по сирійським хімічним об’єктам.

Continue reading...