Home Ukraine Україна — українською Генштаб: ЗСУ відбили наступ росіян у Зайцевого, Шумів та Кодеми

Генштаб: ЗСУ відбили наступ росіян у Зайцевого, Шумів та Кодеми

96
0
SHARE

Що відбувається на фронті на ранок 30 серпня. На яких напрямках ворог наступає. Де був відкинутий ЗСУ
В Україні почалася 188 доба з моменту повномасштабного вторгнення РФ. На цей час російські війська продовжують зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, загарбники й далі завдають авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України.
На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Продовжує зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.
На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил РФ у прикордонних районах Брянської і Курської областей. Ворог здійснив артилерійські обстріли в районах Ободи, Нововасилівки та Миропільського Сумської області.
На Слобожанському напрямку противник продовжує ведення боїв з метою утримання раніше зайнятих рубежів та недопущення наступу підрозділів Сил оборони.
На Харківському напрямку ворог здійснив обстріли із ствольної та реактивної артилерії у районах Прудянки, Дементіївки, Руської Лозової, Петрівки, Старого Салтіва, Питомника, Соснівки та Великиї Проходів.

Continue reading...