Home Ukraine Україна — українською Говорили три години: що обговорили Байден і Сі Цзіньпін на саміті G20...

Говорили три години: що обговорили Байден і Сі Цзіньпін на саміті G20 в Індонезії

73
0
SHARE

Джо Байден порушив питання про жорстоку російську війну проти України та безвідповідальні погрози ядерною зброєю. Однак у заяві китайської сторони немає ключового пункту, який міститься у публікації Б…
Джо Байден порушив питання про жорстоку російську війну проти України та безвідповідальні погрози ядерною зброєю. Однак у заяві китайської сторони немає ключового пункту, який міститься у публікації Білого дому.
На саміті “Великої двадцятки” президент США Джо Байден і голова КПК Сі Цзіньпін обговорили головні регіональні та глобальні проблеми, зокрема російське вторгнення в Україну. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Білого дому, присвяченого двостороннім переговорам між лідерами двох країн.
Лідери країн наголосили на своїй незгоді з практикою використання ядерного шантажу та застосування ядерної зброї в Україні.Слова Байдена
Повідомляється, що “президент Байден порушив питання про жорстоку російську війну проти України та безвідповідальні погрози з боку РФ ядерною зброєю”.
“Президент Байден і Сі Цзіньпін повторили свої позиції щодо того, що ядерної війни не повинно бути та що в ній не може бути переможців”, — наголошується в публікації.
Байден також висловив занепокоєння щодо провокацій Північної Кореї. За його словами, всі представники світової спільноти зацікавлені в тому, щоб підштовхнути КНДР до відповідальних дій. Він також наголосив на непохитній відданості Сполучених Штатів захисту союзників США в Індо-Тихоокеанському регіоні.Заява Сі Цзіньпіна
Сі Цзіньпін, зі свого боку, заявив, що Китай вкрай стурбований “поточною ситуацією в Україні” і підтримуватиме мирне вирішення конфлікту шляхом переговорів, згідно з повідомленням, опублікованим китайським МЗС.

Continue reading...