Home Ukraine Україна — українською Закрити небо над Україною та 5-та стаття НАТО: як світ відреагував на...

Закрити небо над Україною та 5-та стаття НАТО: як світ відреагував на удар Росії по Польщі

227
0
SHARE

На російську атаку відреагували представники держав-членів НАТО, які висловили абсолютну підтримку Польщі
15 листопада російські ракети впали на територію Польщі, яка є членом НАТО. Це є приводом ініціювати консультації щодо статті 5 Вашингтонського договору та закрити повітряний простір над Україною. Такими заявами світ реагує на черговий злочин окупанта.
“Апостроф” зібрав реакцію західних чиновників на удар РФ по Польщі.
Читайте також: Росія обстріляла ракетами Польщу, є загиблі: влада готує заходи
Оскільки Польща є членом НАТО, вона може задіяти статтю 5, яка передбачає колективну оборону країн-членів Альянсу. У цій статті говориться: “Якщо одна держава-член стає жертвою збройного нападу, всі інші держави-члени Альянсу вважатимуть цей акт насильства збройним нападом на всі країни НАТО і вдадуться до дій, які вважають за необхідне, щоб допомогти країні НАТО, яка зазнала нападу”.
Пентагон
У Пентагоні заявили про те, що зможуть з’ясувати істину про ракети в Польщі, намагатимуться швидше дати інформацію, оскільки хочуть працювати з фактами, а не домислами.
НАТО
Дипломатичне джерело ЗМІ в Брюсселі розповіло про те, що реакція НАТО на інцидент у Польщі залежатиме від заяв Варшави про належність ракет, що впали. У Брюсселі чекають звернення Польщі до НАТО із запитом про консультації щодо повідомлення про падіння двох ракет на її території.

Continue reading...