Home Ukraine Україна — українською "Рублі більше не ходять". Як Херсон повертається до вільного життя в Україні:...

"Рублі більше не ходять". Як Херсон повертається до вільного життя в Україні: фото

88
0
SHARE

Без світла, газу, води – але без росіян. Що відбувається в місті, де залишилось 86 000 людей: ми там побували. херсон, війна росії проти україни, репортаж, Володимир Зеленський, деокупація херсону
Чотири дні Херсон святкував звільнення з російської окупації. На пʼятий день у місті зʼявився мобільний зв’язок, і люди почали займатись облаштуванням життя та пошуком гуманіторної допомоги. З’ясовують, що зі світлом, водою, газом і що взагалі відбувається навколо.
Місцева поліція порахувала, що в місті залишилось 86 000 людей. Це з 320 000, що жили тут до повномасштабної війни і окупації Росії. Звʼязок відновили пізно ввечері 13 листопада. На світло треба ще чекати. Поліцейські прогнозують: щоб всіх включити, потрібен місяць.
Сьогодні, 14 листопада, до вільного Херсона має вирушити перший потяг перемоги від Укрзалізниці, і на нього можна буде купити квитки.
Хоча Херсонська військово-цивільна адміністрація радить мешканцям ще не повертатись, бо йде розмінування. Вчора після обіду на околицях міста було чути звуки вибухів. Очевидно, це працювали сапери.
Херсон зовсім не схожий на інші звільненні прифронтові міста – Донбасу і Харківщини.

Continue reading...