Home Ukraine Україна — українською В Україні почав діяти новий порядок бронювання військовозобов'язаних: що змінилося

В Україні почав діяти новий порядок бронювання військовозобов'язаних: що змінилося

96
0
SHARE

В Україні триває загальна мобілізація – Кабмін оновив правила бронювання військовозобов’язаних. Хто має право на бронь від мобілізації і як її отримати, читайте на TSN.ua.
Кабінет міністрів України оприлюднив новий порядок бронювання військовозобов’язаних.
Нові правила передбачають відстрочку від мобілізації для 50% і більше держслужбовців та працівників підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення під час воєнного стану.
Про це йдеться у постанові Кабміну №76 від 27 січня 2023 року.
Так, заброньованим військовозобов’язаним надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації. Однак вона не може перевищувати строку проведення мобілізації (для військовозобов’язаних, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування), або шість місяців для військовозобов’язаних, які працюють:
Керівники органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій відповідають за включення військовозобов’язаних працівників до списків, а також за відповідність облікових даних військовозобов’язаних, зазначених у списку, їхнім військово-обліковим документам.
Кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню та займають посади в органах державної влади, інших державних органах, органах державного управління, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, повинна становити 50% від кількості військовозобов’язаних — за винятком керівної ланки.
Бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності підлягають: військовозобов’язані, які займають посади державної служби категорій “А” та “Б”, керівники міністерств та їхні заступники, керівники державних органів, органів державного управління, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, та їхні заступники, керівники самостійних структурних підрозділів таких органів та їхні заступники, а також працівники патронатних служб.

Continue reading...