Home Ukraine Україна — українською США можуть передати Україні іранську зброю, перехоплену на шляху до Ємену –...

США можуть передати Україні іранську зброю, перехоплену на шляху до Ємену – WSJ

88
0
SHARE

Вашингтон має намір передати Києву зброю, яку Іран хотів поставити бойовикам у Ємені, пише WSJ – деталі на Фактах ICTV
Американські військові розглядають можливість відправки Україні тисяч одиниць конфіскованої зброї та понад мільйон набоїв, які колись призначалися для підтримуваних Іраном бойовиків у Ємені.
Про це пише газета The Wall Street Journal із посиланням на американських та європейських офіційних осіб. Зазначається, що такий крок є безпрецедентним і спрямований на допомогу Україні в боротьбі з російськими військами.
Американські чиновники заявили газеті, що вони розглядають можливість відправки Україні понад 5 тис. автоматів, 1,6 млн набоїв для стрілецької зброї, невеликої кількості протитанкових ракет і понад 7 тис. детонаторів, вилучених останніми місяцями біля узбережжя Ємену в контрабандистів, підозрюваних у роботі на Іран.
– Цей незвичайний крок відкриє нові можливості для поставок вогнепальної зброї, якою Америка та її союзники могли б скористатися, оскільки вони намагаються задовольнити потреби України у військовій підтримці, оскільки її війна з Росією триває другий рік, – ідеться в повідомленні.
Цього тижня США і союзники по НАТО зустрілися в Брюсселі у форматі Рамштайна, щоб обговорити нові способи прискорення поставок зброї в Україну і дефіцит військових поставок, який створює війна.
– Війна в Україні споживає величезну кількість боєприпасів і виснажує запаси союзників, – заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Поточний рівень витрат України на боєприпаси у багато разів перевищує наші поточні темпи виробництва. Це ставить нашу оборонну промисловість у скрутне становище.

Continue reading...