Home Ukraine Україна — українською Союзники України розглядають можливість майже повної заборони експорту до росії – Bloomberg

Союзники України розглядають можливість майже повної заборони експорту до росії – Bloomberg

101
0
SHARE

Деякі з ключових союзників України розглядають питання майже повного ембарго на експорт до рф, як інструмент тиску на кремль. Проте це …
КИЇВ. 20 квітня. УНН. Деякі з ключових союзників України розглядають питання майже повного ембарго на експорт до рф, як інструмент тиску на кремль. Проте це може викликати гострі дискусії в рамках ЄС через зменшення власних ринків збуту та можливість симетричних дій кремля, пише Bloomberg, повідомляє УНН.
Деякі з ключових союзників України, включаючи США, схиляються до прямої заборони ще більшої частини експорту до росії, що означає значне посилення економічного тиску на президента володимира путіна через його війну, повідомляє Bloomberg.
За словами джерел видання, обізнаних з цим питанням, представники “Групи семи” обговорюють цю ідею напередодні саміту лідерів у Японії в травні. 
Підхід, який обговорюють дипломатичні представники, переверне існуючий режим санкцій із забороною на будь-який експорт в рф. Згідно з нинішніми критеріями, будь-який експорт дозволений, якщо немає санкцій на відповідну групу товарів. Якщо лідери G7 підтримають цей крок на саміті, тоді доведеться узгодити, що саме ще опиниться під забороною.

Continue reading...