Home Ukraine Україна — українською Російським військам буде важко замінити "Вагнера" в Бахмуті, а українці можуть розпочати...

Російським військам буде важко замінити "Вагнера" в Бахмуті, а українці можуть розпочати нову операцію довкола міста – ISW

131
0
SHARE

Бої за Бахмут: яка ситуація в місті та довкола, хто контролює населений пункт
Очільник «Вагнера» Євген Пригожин заявив, що «Вагнер» продовжує здавати позиції в Бахмуті Міноборони Росії та відступати з міста.
Тим часом Міноборони Росії виконує свою домовленість, активно розгортаючи регулярні російські підрозділи на утримуваних «Вагнером» позиціях у місті Бахмут.
Про це пише ISW.
Очільник ПВК Пригожин заявив, що ПВК “Вагнер” проводить організований вихід із Бахмута, і підтвердив, що до 1 червня Міноборони Росії повністю контролюватиме місто та його околиці.
Також були опубліковані кадри, Пригожин відвідує російські тилові позиції, куди нібито відходять вагнерівці.
Водночас ISW не спостерігала візуального підтвердження того, що регулярні російські сили зайняли позиції Вагнера в самому Бахмуті або що Вагнера покидає місто. Нещодавно ISW спостерігала відеозаписи, які нібито демонструють елементи 123-ї бригади «Донецької народної республіки», яка, імовірно, раніше була дислокована під Сіверськом, діючи в районі Бахмута, а сили «ДНР», можливо, замінюють формування «Вагнера».
Українські джерела стверджують, що у Бахмуті досі присутні війська Вагнера, а темп наступальних дій росіян навколо міста продовжує знижуватися.

Continue reading...