Home Ukraine Україна — українською Хто наказав збити літак Пригожина: у США відповіли

Хто наказав збити літак Пригожина: у США відповіли

234
0
SHARE

Зазначається, що до головного “вагнерівця” перейшов “червоні лінії”
Російський диктатор Володимир Путін, найімовірніше, наказав військовому командуванню збити літак ватажка ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина, намагаючись таким чином публічно відновити своє “панування” та помститися за приниження після заколоту найманців 24 червня. Як повідомляє портал “Коментарі”, такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни.
Аналітики вважають, що представники ЗС РФ, особливо міністр оборони Сергій Шойгу та начальник Генштабу генерал армії Валерій Герасимов, навряд чи стратили б Пригожина без наказу Путіна.
“Вся російська політична сфера і безпека, ймовірно, розглядали подальше виживання Пригожина після повстання ПВК “Вагнера” як рішення Путіна”, — йдеться в публікації.
Таким чином в ISW зазначили, що робитимуть свої оцінки, виходячи з припущення, що Путін замовив вбивство Пригожина, якщо не з’являться докази зворотного. При цьому раніше аналітики вважали, що керівник Кремля навряд чи вб’є ватажка “вагнерівців” через страх розлютити найманців цього угруповання.
Висловлюється припущення, що Путін міг дійти висновку, що він достатньо відокремив Пригожина від ПВК “Вагнера”, і може ліквідувати його, не перетворюючи “в мученика” для бойовиків угрупування, що залишилися.
Деякі командири “вагнерівців” нещодавно, зважаючи на все, зрадили цю організацію заради ПВК “Редут”, пов’язаної з Міноборони РФ, що дозволяє припустити, що зусилля Кремля та російського військового відомства з відділення елементів “Вагнера” від лояльних Пригожину — частково увінчалися успіхом.

Continue reading...