Home Ukraine Україна — українською Зростання ВВП та нарощування експортного потенціалу: як змінюється економіка України

Зростання ВВП та нарощування експортного потенціалу: як змінюється економіка України

149
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Події у сфері економіки, ринків та бізнесу, які відображалися на шпальтах провідних вітчизняних та зарубіжних видань, зосереджені в підсумках найважливіших подій 11 вересня.

Сьогодні у фокусі нашої уваги прогноз ВВП України на рівні 3-4% вже цього року, а також нарощування виробництва для розширення експортного потенціалу сільгосппродукції, зокрема, соняшникової олії.

Також суттєво впали інтервенції Нацбанку впродовж минулого тижня – чистий продаж валюти скоротили більш ніж удвічі.

Найстаріші атомні енергоблоки України почали переводити на паливо Westinghouse.

Окрім цього, сьогодні висвітлено ще низку важливих подій, які вплинули на ринки, сферу бізнесу та ціни, про що нижче у наших матеріалах.

ВВП зросте на рівні 3-4% цього року

Український уряд очікує зростання внутрішнього валового продукту цього року на рівні 3-4% і відзначає покращення ситуації в основних галузях промисловості.

«Зростання ВВП буде на рівні 4%. Скептики говорять, що зростання складе приблизно 3%. В основних галузях промисловості бачимо покращення. Урожай зерна складе близько 50 мільйонів тонн. Маємо певні проблеми з експортом, але я думаю, що ситуація покращиться шляхом альтернативних маршрутів», – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка України, міністерка економіки Юлія Свириденко.

Пріоритети державного фінансування: все, що зароблено – на оборону

Всі кошти, які Україна самостійно заробляє, йдуть на фінансування потреб оборони в пріоритетному порядку. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Ялтинській європейській стратегії у Києві.

Експорт соняшникової олії: Україна наростила виробництво на 25,4%

Україна у 2022/2023 маркетинговому році збільшила виробництво та експорт соняшникової олії на 25,4% у порівнянні із 2021/2022 МР.

Continue reading...