Home Ukraine Україна — українською Щоб знизити напругу: в Україні пропонують скасувати вечірню та заочну форми навчання

Щоб знизити напругу: в Україні пропонують скасувати вечірню та заочну форми навчання

163
0
SHARE

Народні депутати планують внести зміни у Закон «Про вищу освіту» і скасувати дві форми навчання здобувачів. Пояснюють, що краще розвивати замість них іншу форму навчання.
Народні депутати впевнені, що заклади вищої освіти здобули достатній досвід дистанційного навчання. Тому зможуть замінити ним заочну та вечірню форми здобуття знань.
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, спрямований на внесення деяких змін у процедуру державної підсумкової атестації та вступну кампанію у 2024 році. Народні обранці пропонують скасувати для деяких категорії здобувачів заочну та вечірню форми навчання. При цьому обґрунтовують, що таким чином хотіли б зменшити соціальну напругу, яка панує в суспільстві. Текст законопроєкту викладений на порталі українського парламенту — в деталях розібрався Фокус.
У тексті законопроєкту №10092 від 27.09.2023 вказано, що планують внести зміни у Закон України “Про вищу освіту”. Зокрема, ідеться про внесення змін в підпункти 23 та 24 пункту 2 розділу XV “Прикінцевих положень”.
Народні обранці пропонують у 2024 році скасувати вступ на заочну і денну форми навчання для вступників на бакалаврат та магістратуру.

Continue reading...