Home Ukraine Україна — українською Допомога Україні від США слабшає, ЄС підхопить

Допомога Україні від США слабшає, ЄС підхопить

179
0
SHARE

На тлі затримки допомоги Україні від США, а, можливо, і її скорочення Європейському Союзу і насамперед Німеччині доведеться взяти на себе більше. Буде непросто, але впораються, вважає Роман Гончаренко.
На тлі поганих новин для України з країн Заходу зустріч міністрів закордонних справ держав Євросоюзу у Києві стала ще важливішою. Глава українського МЗС Дмитро Кулеба слушно назвав її “історичною”. Ніколи ще міністри не збиралися за межами ЄС, та ще й у країні, де йде найбільша після Другої світової війна. Успіх України, яка відбиває напад ядерної держави Росії – багато в чому заслуга її західних партнерів, які постачають Києву зброю та гроші на підтримку зруйнованої економіки.Небезпечна тенденція для України
Але підтримка почала дедалі частіше давати тріщини. Обіцянка західних країн про те, що вони підтримуватимуть Україну “стільки, скільки потрібно”, вже не виглядає залізобетонною. Декілька прикладів. Конгрес США затвердив тимчасовий бюджет без допомоги України. У Словаччині перше місце на парламентських виборах посіла проросійська партія колишнього прем’єра Роберта Фіцо, який виступає за припинення військової допомоги Києву. 15 жовтня відбудуться вибори у Польщі, чиї лідери нещодавно дали привід сумніватися у продовженні постачання Україні зброї як і досі.

Continue reading...