Home Ukraine Україна — українською Сили оборони відбили атаки ворога на 5 напрямках: зведення за 1 жовтня

Сили оборони відбили атаки ворога на 5 напрямках: зведення за 1 жовтня

146
0
SHARE

За даними Генштабу ЗСУ, українські військові 1 жовтня відбили атаки російських окупантів на чотирьох напрямках і продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку
Станом на 1 жовтня, 585-й день широкомасштабного російського вторгнення, українські захисники відбили атаки окупантів на чотирьох напрямках: Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Запорізькому.
Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.
Протягом 1 жовтня на фронті відбулось 30 боїв. Загалом окупанти завдали вісім ракетних та 72 авіаційних ударів, здійснили 20 обстрілів з РСЗВ по українських позиціях та населених пунктах.
“Також Російська Федерація завдала чергового удару по Україні, застосувавши близько 30 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південного, південно-східного та північного напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 16 ворожих “шахедів”, – йдеться у повідомленні.
У результаті ворожої атаки є поранені, загиблі, а також фіксують пошкодження й руйнування приватних житлових будинків та іншої цивільної інфраструктури. Обстріли зі сторони ЗС РФ
На Волинському та Поліському напрямках – без змін.
На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, обстрілюють населені пункти з Росії та нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону, а також завдали авіаційних ударів поблизу населених пунктів Гатище та Землянки Харківщини. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 35 населених пунктів, зокрема:
Сеньківка Чернігівщини;
Степне, Володимирівка, Хотінь, Степок, Покровка, Рясне Сумщини;
Одрадне, Дворічасньке, Красне Перше Харківщини.

Continue reading...