Home Ukraine Україна — українською На Львівщині ДБР затримало митника, який брав хабарі за оформлення вантажів під...

На Львівщині ДБР затримало митника, який брав хабарі за оформлення вантажів під "гуманітарку"

145
0
SHARE

УНН Кримінал та НП ✎ На хабарі за прискорене оформлення товарів як гуманітарної допомоги був затриманий посадовець Львівської митниці, якого затримали
після того, як ДБР з…

Київ  •  УНН
01 грудень 2023, 14:59  •  3053 перегляди
Read in English
На хабарі за прискорене оформлення товарів як гуманітарної допомоги був затриманий посадовець Львівської митниці, якого затримали
після того, як ДБР задокументувало факт корупції за скаргою.
Співробітника Львівської митниці, який оформлював вантажі під виглядом гуманітарної допомоги, затримали за систематичне отримання хабарів. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.
Деталі 
Затриманий вимагав від комерсантів гроші за організацію “пришвидшеної” процедури оформлення вантажів — під виглядом гуманітарної допомоги.
Зокрема, у травні поточного року він повідомив представнику комерційної структури про можливість сприяння у швидкому оформленні товарів під виглядом “гуманітарної допомоги” без сплати обов’язкових митних платежів. 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командиру взводу повідомили про підозру: продав дизельне пальне свого підрозділу
У відомсті розповіли, що отримали скаргу від оного з комерсантів, який не погодився давати хабаря. Слідчі Бюро, у межах розпочатого кримінального провадження, задокументували декілька зустрічей у ході яких посадовець роз’ясняв бізнесмену механізм ухилення від сплати митних платежів. 
Доповнення
Згідно з даними слідства, лише у серпні поточного року митник одержав 22 тис.

Continue reading...