Home Ukraine Україна — українською Постачали сировину для "Іскандерів": Дерипасці оголосили підозру, його топменеджери затримані (фото)

Постачали сировину для "Іскандерів": Дерипасці оголосили підозру, його топменеджери затримані (фото)

137
0
SHARE

Усі фігуранти справи виявилися причетними до фінансування постачань у РФ оптових партій гірських порід для виплавки сталі, яку використовують як сировину для виробництва балістичних ракет Іскандер.
За інформацією СБУ, всі фігуранти справи виявилися причетними до фінансування постачань у Росію оптових партій гірських порід для виплавки сталі, яку використовують як сировину для виробництва балістичних ракет “Іскандер”.
Служба безпеки України (СБУ) у четвер, 15 лютого, повідомила про підозру російському олігарху Олегу Дерипасці та затримала його топменеджерів в Україні. Про це повідомили в СБУ.
За інформацією слідчих, всі вони виявилися причетними до фінансування постачань до Росії оптових партій гірських порід для виплавки сталі. Саме цю сталь РФ використовує як сировину для виробництва балістичних ракет “Іскандер”.
Сам Дерипаска, який наближений до російського президента і контролює російські підприємства, що виготовляють військову техніку, отримав заочне повідомлення про підозру, а от двох його топменеджерів затримано у різних регіонах України.
“Йдеться, зокрема, про директора надровидобувної компанії “Глухівський кар’єр кварцитів” і куратора цієї установи від російського олігарха, громадянина України, який 2021 року отримав посвідку на проживання у РФ”, — уточнює СБУ.
За матеріалами слідства, саме ці двоє фігурантів справи допомогли російському бізнесмену, попри заборону на продаж, привласнити виробничі потужності кар’єра.

Continue reading...