Home Ukraine Україна — українською Про війну, мобілізацію та плани на 2024 рік: головні заяви Зеленського з...

Про війну, мобілізацію та плани на 2024 рік: головні заяви Зеленського з великої пресконференції

135
0
SHARE

Зеленський виступив перед журналістами 25 лютого та відповів на актуальні питання
Головні заяви президента
Президент України Володимир Зеленський у неділю, 25 лютого, виступив перед журналістами, де відповів на багато актуальних питань.
“Телеграф” зібрав головні заяви Зеленського про підтримку з боку союзників, ситуацію на фронті та українські втрати.
Зеленський каже, що росіяни активно тиснуть на напрямі Куп’янська та зберігають перевагу в артилерії. Однак зараз окупанти роблять у середньому майже в 7 разів більше пострілів, ніж українці, хоча раніше це співвідношення сягало 1 до 12.
“Це зменшення їх переваги у кількості, проте перевага суттєва і нам треба прийти до тих моментів, коли у нас були відповідні операції, контрнаступальні дії, коли ми йшли 1 до 1,5, 1 до 3. І тоді ми зможемо відтіснити росіян. Поки не буде такої кількості, ми зможемо стояти або втрачатимемо… 100 метрів, 50 метрів. На жаль”, — сказав він.
Зеленський каже, що не хоче, щоб Україні нав’язували будь-які форми переговорів.
“Ми не хочемо, щоб нам нав’язували будь-які формати переговорів, будь-які формули миру. Дуже важливо, що ініціатива може йти лише від України”, — сказав він.
Він каже, що російський диктатор не бажає йти на переговори.
“А можна говорити з глухою людиною? Чи можна говорити з людиною, яка вбиває своїх опонентів?”, — додав він, а також зазначив, що Кремль має плани на війну до 2030 року.
Під час війни загинуло 31 тисяча українських військових, сказав Зеленський. При цьому він не став говорити, скільки військових отримали поранення, оскільки це дозволить росіянам представляти чисельність ЗСУ.

Continue reading...