Home Ukraine Україна — українською Що Канада та Італія пообіцяла Україні у підписаних угодах: перші подробиці (фото)

Що Канада та Італія пообіцяла Україні у підписаних угодах: перші подробиці (фото)

157
0
SHARE

Угоди між Україною та Італією і Канадою діятимуть протягом 10 років і можуть бути подовжені, поки Україна не стане членом НАТО.
Угоди між Україною та Італією і Канадою діятимуть протягом 10 років і можуть бути подовжені, поки Україна не стане членом НАТО.
Президент України Володимир Зеленський підписав 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, угоди про гарантії безпеки з прем’єрами Канади та Італії — Джастіном Трюдо та Джорджією Мелоні. Про це повідомляє у власному Facebook заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.
Як підкреслює посадовець, це вже п’ята та шоста країни, які взяли на себе зобов’язання.Безпекові зобов’язання головуючої в G7 Італії
Від початку повномасштабної війни Італія виділила Україні понад 2 мільярди євро різнобічної допомоги та надала вісім пакетів військової допомоги. Країна має намір зберегти той самий рівень підтримки у 2024 році та вже продовжила на весь цей рік дію відповідного законодавства.
Згідно із положеннями Угоди:
Італія надаватиме Україні своєчасну безпекову допомогу, сучасне військове обладнання (включаючи військову медичну підтримку) та зброю на суші, в повітрі та на морі, в космічному та кіберпросторах. Положення передбачає конкретний перелік видів озброєнь, зокрема засоби далекобійного ураження;
учасники угоди поглиблять співпрацю у сферах оборонної промисловості, розвідки, кібер- та інформаційної безпеки, боротьби з організованою злочинністю, розмінування;
Італія зобов’язується брати участь у відновленні та відбудові України та прийматиме Конференцію з відновлення України у 2025 році.

Continue reading...