Home Ukraine Україна — українською Що відомо про ракети "Кинджал", якими Росія атакувала Київ 8 липня

Що відомо про ракети "Кинджал", якими Росія атакувала Київ 8 липня

114
0
SHARE


Для терористичних атак по Україні росіяни застосовують ледь не все наявне озброєння, починаючи від старої радянської зброї, до найновіших зразків, які пропаганда називає “аналоговнєт”. Серед них і Х-47 “Кинджал” – найновітніша аеробалістична ракета, носієм якої є літак МіГ-31К. Їх ворог застосовує в основному для комбінованих масованих атак. Зокрема, росіяни застосували таку ракету і під час останньої комбінованої атаки.
24 Канал розповідає, чим небезпечний “Кинджал”, як часто ворог застосовує цю ракету та чи можуть наші сили ППО протидіяти їй.Обстріли України ракетами “Кинджал”
“Кинджал” – не надто масовий у російській армії зразок озброєння, проте все частіше ворог застосовує такі ракети для ударів по Україні, зокрема:
Уранці 8 липня ворог здійснив комбіновану атаку, застосувавши крилаті, балістичні та аеробалістичні ракети. “Кинджалами” росіяни атакували Київ.
Вночі 27 червня ворог випустив 1 ракету Х-47 М2 “Кинджал” із повітряного простору Тамбовської області Росії. Росіяни атакували Хмельниччину.
Вранці 14 червня росіяни запустили 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 “Кинджал” із повітряного простору Тамбовської області, Росії. Попередньо у Повітряних силах ЗСУ попередили про швидкісну ціль. Через декілька хвилин у Києві та на Хмельниччині пролунали вибухи.
Вдосвіта 26 травня росіяни запустили “Кинджал” по Старокостянтинову та Івано-Франківську. Перед цим Повітряні сили ЗСУ пояснили, що ракету вороги випустили через Чернігівську область.
8 травня 2024 року одразу ж після масованого удару по Україні, росіяни підняли у повітря МіГ-31 та з Тамбовської області запустили аеробалістичну ракету “Кинджал”. Під ударом ракети опинилася Львівська область.
Ввечері 26 квітня Повітряні Сили попередили про пуски “Кинджалів”. Фіксувалися прольоти через Житомирщину у південно-західному напрямку. У ЗСУ писали про загрозу для Тернопільської та Хмельницької областей. Згодом в ніч проти 27 квітня була інформація ще про щонайменше один “Кинджал”, який рухався у тому ж напрямку. Точна кількість запущених ракет – поки невідома.
Зранку 11 квітня Росія знову запустила по Україні “Кинджали”. Ворог цілив по Львівщині. Зокрема, ракети рухались у напрямку до обласного центру. Ворог застосував одразу 6 ракет цього типу, запуск яких відбувся таким чином, щоб Львівщину майже одночасно атакувати аеробалістичними цілями та ракетами Х-101/Х-555.
29 березня 2024 року росіяни запустили 3 аеробалістичні ракети з винищувачів МіГ-31К у напрямку західних областей України. Під ударом знову опинилася Львівщина.
24 березня 2024 року після нічної масованої атаки, уранці росіяни запустили “Кинджали” й повторно атакували об’єкт на Львівщині, у який вночі влучила ракета типу Х-101/Х-555. Рятувальників, які працювали на місці атаки, вчасно попередили про повторний удар, тому вдалося уникнути жертв.
22 березня 2024 року росіяни застосували 7 аеробалістичних ракет “Кинджал” для обстрілів енергетичної інфраструктури України під час масованої атаки.
21 березня 2024 року ворог запустив 2 ракети “Кинджал”, однак обидві ракети знищили сили ППО.
13 січня 2024 року росіяни запустили 6 ракет цього типу. Хоч і вони не були перехоплені системами ППО, проте Повітряні сили відзначили, що ті ракети, які не вдалося знищити, зокрема і “Кинджали” не досягли своїх цілей завдяки роботі засобів радіоелектронної боротьби.
8 січня 2024 року росіяни під час масованої атаки застосували 4 ракети “Кинджал”.
2 січня 2024 року під час однієї з найбільших атак на Київ, росіяни запустили 10 “Кинджалів”, однак усі були знищені силами ППО. Це була наймасштабніша атака цими ракетами.
29 грудня 2023 року з 158 засобів повітряного нападу під час масованої атаки, які запустили росіяни, були 5 аеробалістичних ракет “Кинджал”.

Continue reading...