Home Ukraine Україна — українською В ISW розповіли про наслідки можливого захоплення росіянами Вугледара

В ISW розповіли про наслідки можливого захоплення росіянами Вугледара

49
0
SHARE

Дії окупантів вигдядають як посилення наступу на Вугледар. Його захоплення навряд чи надасть російським військам якусь особливу оперативну перевагу для подальши.
Дії окупантів вигдядають як посилення наступу на Вугледар. Його захоплення навряд чи надасть російським військам якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій у західній частині Донеччини.
Геолокація кадрів, опублікованих 24 вересня, показує, що російські війська просунулися в східну частину Вугледара до вулиці 12 Десантників, підтверджуючи повідомлення російських та українських джерел про те, що російські війська увірвалися в східний Вугледар між 23 та 24 вересня. Російські війська також намагаються просунутися на північно-східному фланзі Вугледара через Водяне та південно-західному фланзі через Пречистівку, ймовірно, намагаючись оточити українське угруповання у Вугледарі та змусити його відступити.
Геолоковані ISW кадри, опубліковані 24 вересня, додатково вказують на те, що російські сили, ймовірно, штурмові підрозділи 29-ї Загальновійськової армії Східного військового округу, захопили шахту “Південнодонбаська” № 3 на заході Водяного, що створює гострий виступ приблизно за п′ять кілометрів на північ від Вугледара в районі на захід від Водяного.
Кілька російських джерел стверджують, що російські війська мають вогневий контроль (здатність вести артилерійський вогонь з близької відстані по місцевості з метою перешкоджання пересуванню) над дорогою С-051134 Вугледар-Богоявленка, яка, як повідомляється, є кінцевим маршрутом постачання України до Вугледара.
23 та 24 вересня західні ЗМІ та українські військові експерти й журналісти неодноразово попереджали, що постійні російські атаки та просування на флангах Вугледара загрожують оточенням українського гарнізону в межах населеного пункту, що може змусити українські війська залишити цей район, який вже більше двох років є важливим українським опорним пунктом.
В ISW припускають, що російські війська можуть захопити весь Вугледар, але те, наскільки швидко й легко вони зможуть це зробити, буде залежати, зокрема, від прийняття рішень українською стороною. Якщо українське командування вирішить, що ризик оточення Вугледара російськими військами або витрати на оборону самого населеного пункту в умовах міських боїв занадто великі, українські війська можуть відступити, що дозволить російським військам захопити Вугледар відносно швидко й без вступу в ближній бій.

Continue reading...