Home Ukraine Україна — українською Покрова Пресвятої Богородиці 2024: історія свята, традиції та значення для українського народу

Покрова Пресвятої Богородиці 2024: історія свята, традиції та значення для українського народу

43
0
SHARE

Покрова Пресвятої Богородиці є одним із найважливіших релігійних свят в Україні. Воно поєднує духовні традиції та символізує захист, щастя й віру в Бо.
Покрова Пресвятої Богородиці є одним із найважливіших релігійних свят в Україні. Воно поєднує духовні традиції та символізує захист, щастя й віру в Божу опіку.
РБК-Україна (проект Styler) розповідає про історію свята, традиції та важливість для українського народу. Історія свята
День Покрови Пресвятої Богородиці – одне із найдавніших та найшанованіших свят у християнстві. За переказами, у цей день Пресвята Богородиця накрила містян Константинополя своїм покровом, захистивши їх від ворожого нападу. Молитви до Богородиці допомагали захищати оселі, родини та рідну землю від небезпек.
Українські козаки особливо вшановували свято Покрови, вважаючи його символом захисту і сили. Для них це був не просто релігійний день – 14 жовтня вони святили зброю і зміцнювали дух національних традицій. Саме тому це свято стало значущим для українських повстанців, які обрали його датою створення Української Повстанської Армії 75 років тому, продовжуючи боротьбу за незалежність України.

Continue reading...