Home Ukraine Україна — українською Як швидко і коли може завершитися війна: експерти розтлумачили заяву Зеленського

Як швидко і коли може завершитися війна: експерти розтлумачили заяву Зеленського

45
0
SHARE

Що кажуть експерти про закінчення війни в Україні – які є для цього передумови. Детально про те, чи є шанси закінчити війну у 2024 ᐅTSN.ua(новини 1+1).
Аналітики кажуть, що попри безліч прогнозів, війна не буде безкінечною.
У нещодавньому своєму інтерв’ю телеканалу ABC News президент Володимир Зеленський сказав інтригуючу фразу про завершення війни, яка звернула на себе шалену увагу.
“План перемоги — зміцнення України. Тому ми просимо наших друзів, наших союзників зміцнити нас. Це дуже важливо. Я вважаю, що ми ближче до миру, ніж ми думаємо. Ми ближче до кінця війни”, — заявив Володимир Зеленський.
Як можно розцінювати саме цю цитату, коли ситуація на полі бою досить складна, коли кількість випущених лише за минулу ніч по Україні “Шахедів” та ракет склала більше 80, а кількість боєзіткнень лише за минулу добу склала 143 — про це в коментарі для ТСН.ua розповіли колишній речник Генштаба ЗСУ Владислав Селезньов та політолог Володимир Фесенко.
“Насправді проблем у нас дуже багато. Дуже серйозною проблемою фактично на всіх ділянках фронту є питання ресурсів. Це є критично важливим. Я не впевнений, що ми маємо зараз все необхідне, щоб стабілізувати ситуацію на фронті бодай у найближчій перспективі”, — каже Владислав Селезньов.
Та продовжує: “Можливо, це такий собі заклик президента до західних еліт. Мовляв, робіть що-небудь і разом ми зможемо подолати цю російську навалу. В протилежному випадку не тільки Україну, але й світ чекають дуже темні часи. Я впевнений в тому, що умовно кажучи, в 1939 році світ був впевнений, що далі буде краще. Але потім світ знав багато гірші часи — і 1941, і 1943, і 1945. В тому числі і вибухи атомних бомб в Хіросімі та Нагасакі. Отже саме від консолідованої позиції притомних країн світу та їхніх лідерів залежить безпечне майбутнє цієї планети. В принципі, шанс на краще майбутнє у нас є, але для цього треба усім докласти зусилля. Політичні та ресурсні зусилля”.
На питання про те, чи не охолоне Захід в питанні допомоги після заяви, що завершення війни може бути близьким, Селезньов відповів нам так: “ABC News — це один з ключових медійних елементів у США.

Continue reading...