Home Ukraine Україна — українською Скільки залишилось українців? Глава Держстату зробив несподівану заяву

Скільки залишилось українців? Глава Держстату зробив несподівану заяву

45
0
SHARE

Глава Держстату України озвучив кількість населення країни з 2022 року
Глава Держстату України озвучив кількість населення країни з 2022 року
Точна кількість населення України станом на 2024 рік невідома. Проте влада оперує цифрою станом на 1 січня 2022 року (41 167 335 осіб, — Ред.).
Про те, чому використовується саме ця цифра і коли відомі точні дані, в інтерв’ю “Телеграфу” розповів голова Державної служби статистики України Ігор Вернер. Він зазначив, що базою для розрахунку чисельності населення послужив перший і єдиний перепис, проведений в Україні 2001 року.
Більше читайте на сайті “Телеграф” у публікації: “Кількість українців не так песимістична”: голова Держстату про перепис населення, інфляцію та справжнє зростання зарплат”
Ми раптово перерахували всю країну, отримали певну картину, а далі хтось помирає, хтось народжується, хтось переїжджає. Народження та смерть – природний рух населення. Міграція – міграційний рух населення. Дані про народження та смерть ми отримуємо від Мін’юсту. Міграційний рух слідкувати важче. Коли людина переїжджає з одного місця на інше, то вона не завжди змінює реєстрацію, — заявив глава Держстату.

Continue reading...