Home Ukraine Україна — українською ГПУ: Слідство у справі Януковича завершать в лютому

ГПУ: Слідство у справі Януковича завершать в лютому

374
0
SHARE

NewsHubГенеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив в інтерв’ю 1+1, що протягом лютого ГПУ планує провести остаточні необхідні допити та експертизи, після чого справу колишнього президента України Віктора Януковича буде передано до суду.
“Ми плануємо не зволікати з термінами досудового слідства, протягом лютого проведемо остаточні необхідні допити та експертизи. Після цього справу буде передано на розгляд суду і впевнений, що саме український суд поставить крапку в цьому питанні… Я сподіваюся на сумлінність адвокатів, тому що в лютому ми закінчуємо слідство, коротке ознайомлення і початок судового процесу. При цьому ми все робитимемо не для того, щоб було швидше, а для того щоб було якісно”, – зазначив Луценко.
Генпрокурор поінформував, що слідчі зібрали докази, які свідчать, що підготовка російського вторгнення в Україну розпочалася задовго до протистояння на Майдані і втечі Януковича.
Луценко розповів, що Україна отримала лист з офіційною печаткою ООН, в якому говориться, що лист Януковича до Путіна було долучено як офіційний документ Ради безпеки ООН на прохання представника російської делегації Чуркіна.

Continue reading...