Home Ukraine Україна — українською Кім Чон Нам: Біографія вбитого брата лідера КНДР

Кім Чон Нам: Біографія вбитого брата лідера КНДР

143
0
SHARE

Кім Чон Нама, старшого брата лідера КНДР Кім Чен Ина, вбито в Малайзії. ЗМІ повідомили, що в аеропорту Куала-Лумпур його отруїли дві невідомі жінки. Кім Чон Нам багато років жив за межами рідної Північної Кореї, в 2000-і роки його навіть вважали майбутнім лідером КНДР
AP Photo Кім Чон Нам – старший син колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра. Його народила актриса Сон Хе Рим 10 травня 1971 р., одна з трьох жінок, у яких були діти з Кім Чен Іром. Спочатку їхній роман був таємним через несхвалення його батька – великого вождя Кім Ір Сена. Кім Чон Нам спочатку навіть не ходив до школи, а отримував домашню освіту. З ним займалася старша сестра матері. Далі він почав навчання в Швейцарії. Його тітка розповідала, що, як і Кім Чен Ин, він цікавився кіно і навіть написав кілька сценаріїв.
За даними японських ЗМІ, Кім Чон Нам здійснив кілька таємних візитів до Японії у 1995 р. в розважальних цілях. А в книзі про його родину автор пише, що наприкінці 1990-х Кім Чон Нам прославився, позаяк його було помічено в лазні токійського “району червоних ліхтарів”.
У 1998 р. Кім Чон Нам дістав керівну посаду в міністерстві громадської безпеки КНДР. Тоді його й почали називати майбутнім претендентом на “престол” КНДР. Тоді він також займався в країні розвитком IT-технологій. У січні 2001 р. він супроводжував свого батька під час візиту до Шанхая, де провів переговори з китайськими чиновниками про ІТ-індустрію. Тоді ще більше заговорили, що він може стати наступним лідером Північної Кореї.
Втрата “престолу”
У травні 2001 р. Кім Чон Нама було заарештовано після прибуття до Міжнародного аеропорту Наріта (Японія) у супроводі двох жінок і чотирирічного сина.

Continue reading...