Home Ukraine Україна — українською Суд Південної Кореї дозволив арештувати керівника корпорації Samsung

Суд Південної Кореї дозволив арештувати керівника корпорації Samsung

287
0
SHARE

Суд Південної Кореї ухвалив спрямований прокуратурою запит про арешт віце-президента і фактичного керівника групи компаній Samsung Лі Чже Ена.
У той же час південнокорейський суд відхилив запит на арешт президента компанії Samsung Electronics Сан Джин Пака, повідомляє Reuters.
Згідно з повідомленням, у вівторок прокуратура Південної Кореї запросила ордера на арешт Лі Чже Ена і Сан Джин Пака, підозрюваних у справі про корупцію в оточенні відстороненого від посади президента країни Пак Кин Хе.
Перший запит ордера на арешт Лі Чже Ена, спрямований в південнокорейський суд в січні, був відхилений. За версією слідства, саме Лі Чже Ен приймав рішення про надання фінансової підтримки Чхве Сун Силь – близькій подрузі президента країни Пак Кин Хе – в обмін на різні поступки з боку влади для більш ефективного ведення бізнесу.
Зокрема, корпорація перерахувала понад $18 млн на рахунки зареєстрованої в Німеччині фірми, що належить Чхве Сун Силь і її дочки, за нібито надані цією компанією консультаційні послуги, а також направляла великі кошти у створені Чхве Сун Силь недержавні фонди.

Continue reading...