Home Ukraine Україна — українською Кабміну запропонували три кандидатури в аудитори НАБУ

Кабміну запропонували три кандидатури в аудитори НАБУ

252
0
SHARE

Аудитором НАБУ від Кабміну може стати прокурор Лазаренка, борець з беззаконням у Гватемалі, або глава Європейського управління по боротьбі з шахрайством.
Як повідомляють “Українські новини”, коментар щодо кожної кандидатури представники громадськості дали в ході проведеного сьогодні брифінгу.
Так, однією з кандидатур є екс-прокурор США Марта Борщ, яка свого часу домоглася вироку Павлу Лазаренку.
“Основною заслугою України є те, що вона домоглася вироку Павлу Лазаренку… Вона дуже добре орієнтується в українських реаліях”, – зазначив виконавчий директор “Transparency International Україна” Ярослав Юрчишин, коментуючи її досягнення.
Іспанський прокурор Карлос Кастренсана раніше очолював створену ООН міжнародну комісію по боротьбі з безкарністю в Гватемалі. За словами Юрчишина, цей кандитат безліч разів відвідував Україну, консультуючи українських правоохоронців.
В свою чергу, Джованні Кесслер, який очолює Європейське управління по боротьбі з шахрайством (OLAF), зарекомендував себе з найкращої сторони, беручи участь у відборі директора НАБУ.
Нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів розпочав відбір свого представника для аудиту Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Continue reading...