Home Ukraine Україна — українською НБУ озвучив список санкцій проти російських банків

НБУ озвучив список санкцій проти російських банків

313
0
SHARE

Національний банк України (НБУ) виконав вимогу Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) і розробив пропозиції щодо введення санкцій проти працюючих в…
Обмеження не торкнуться фінустанов з приватним російським капіталом
Національний банк України (НБУ) виконав вимогу Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) і розробив пропозиції щодо введення санкцій проти працюючих в Україні банків з російським капіталом.
“З метою збереження фінансової стабільності в країні і повного виконання українськими банками з державним російським капіталом зобов’язань перед клієнтами Нацбанк пропонує застосувати санкції у вигляді запобігання виведенню капіталу за межі України”, – заявив перший заступник голови НБУ Яків Смолій.
НБУ пропонує застосувати такі санкції відносно Сбербанку, Промінвестбанку, “ВТБ”, БМ-Банку і ВіЕс Банку, в яких зосереджено 36 млрд гривень зобов’язань перед юридичними і фізичними особами. Як вказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова, ці кошти повинні залишитися в Україні.
“Це означає, що буде заборонено здійснення будь-яких фінансових операцій на користь материнських банків, надання міжбанківських кредитів, депозитів, субординованих боргів, купівля цінних паперів, розміщення коштів на ко-рахунках і подібні операції. Також це заборона виплати дивідендів, відсотків, повернення міжбанківських кредитів, коштів з ко-рахунків і субординованого боргу. Також ми пропонуємо заборонити розподіл прибутку і розподіл капіталу”, – пояснив Смолій.
Санкції будуть введені в дію рішення РНБО.
У НБУ уточнили, що санкції стосуються лише банків з державним російським капіталом.

Continue reading...