Home Ukraine Україна — українською ООН: 60% українців живуть за межею бідності

ООН: 60% українців живуть за межею бідності

330
0
SHARE

На сьогоднішні в Україні 60% населення живуть за межею бідності.
На сьогоднішні в Україні 60% населення живуть за межею бідності. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив координатор системи ООН в Україні, постійний представник програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер, передає кореспондент УНН.
Згідно з висновками Доповіді ООН , в Україні налічується 1,7 мільйона внутрішньо переміщених осіб, 2,8 мільйона людей з обмеженими можливостями, близько 60% живуть за межею бідності, що визначається як фактичний прожитковий мінімум. Несприятливі умови, в які вони потрапляють, мають багато вимірів. Доповідь показує, що певні групи стикаються з несприятливими умовами, що часто взаємонакладаються, підсилюючи одна одну, поглиблюючи незахищеність, розрив між поколіннями і ускладнюючи завдання дорівнятися до тих, хто має вищий рівень життя.
«Попри вражаючі досягнення у сфері людського розвитку, чимало людей як у розвинених країнах, так і у країнах, що розвиваються, залишаються поза увагою. Ми маємо краще зрозуміти, які групи знаходяться у менш сприятливих умовах порівняно з іншими, і чому, – сказала Блерта Чела, Заступник Директора ПРООН в Україні. – Потрібно також брати до уваги ширшу перспективу розвитку, що враховує важливість аспектів, які важче піддаються вимірюванню, таких як свобода слова та розширення прав і можливостей».

Continue reading...