Home Ukraine Україна — українською Порошенко планує відновити спеціальні військові суди

Порошенко планує відновити спеціальні військові суди

272
0
SHARE

Президент України Петро Порошенко заявив, що планує запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючої міжнародної практики.
Про це глава держави повідомив в Facebook, коментуючи вирок генералові Віктору Назарову у справі про збитий Іл-76 в аеропорту Луганська.
“Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові фахівці, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки йде ця жахлива підступна гібридна війна. Справедливість безумовно повинна бути досягнута в суді, але рішення військових судів не будуть ставитися під сумнів нашими воїнами “, – переконаний президент.
Порошенко додав, що як Верховний головнокомандувач не може мовчати після вироку одного з цивільних суден, який засудив бойового генерала до ув’язнення на 7 років.
“Наші військові виконують свій обов’язок захищати Україну. Інколи ціною власного життя. Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вторгся на нашу землю. Єдиним виправданням цим смертям є наближення ними невідворотної перемоги” , – зазначив глава держави.

Continue reading...