Home Ukraine Україна — українською Україна може припинити залізничне пасажирське сполучення з РФ – росЗМІ

Україна може припинити залізничне пасажирське сполучення з РФ – росЗМІ

285
0
SHARE

Приводом для припинення залізничного сполучення між Україною і РФ може стати небажання РЖД припинити пасажирські перевезення із зони АТО, пише видання. Новини за 25 травня від УНІАН.
З 1 липня Київ планує повністю припинити залізничне пасажирське сполучення з РФ. Про це повідомляє видання КоммерсантЪ, посилаючись нібито на декілька джерел в українській столиці.
Вантажні перевезення були скасовані ще минулого тижня рішенням Ради національної безпеки і оборони (РНБО) — одночасно з введенням санкцій проти юридичних і фізичних осіб РФ, а також блокуванням російських соціальних мереж і поштових сервісів.
“Україна готується припинити залізничне пасажирське сполучення з Росією орієнтовно з 1 липня”, — повідомило джерело “Ъ”. За його словами, приводом для такого рішення стало небажання РЖД припинити пасажирські перевезення в Росію із зони АТО і, зокрема, з Донецька, що порушує суверенітет та територіальну цілісність України”.
В “Укрзалізниці” Комерсанту не підтвердили, але й не спростували підготовку заборони пасажирського сполучення, заявивши: “Жодного рішення з цього приводу наразі не прийнято”.

Continue reading...