Home Ukraine Україна — українською Аваков розповів подробиці масштабної спецоперації в Мелітополі по придушенню "русского мира"

Аваков розповів подробиці масштабної спецоперації в Мелітополі по придушенню "русского мира"

231
0
SHARE

У Мелітополі затримано 25 осіб, які готували збройні дії
У Мелітополі Запорізької області правоохоронці затримали 25 осіб, підозрюваних в участі в дестабілізації обстановки у місті та підготовки збройних дій. У масштабній операції брали участь співробітники поліції, СБУ і прокуратури.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
За його словами, члени злочинного угруповання здійснювали масові підпали аптек і торгових наметів, а також будівлі міськвиконкому. Крім того, на їхньому рахунку – грабежі, розбої і викрадення людей. Паралельно з цим поширювалися чутки про те, що влада не контролює ситуацію в регіоні. Також була спроба мирну акцію 9 травня перетворити у масову бійку.
Ватажок угруповання Туча і четверо його спільників були затримані 16 червня. Вони контролювали кілька спортивних клубів, де готували “бійців”. Всі затримані заарештовані на два місяці.
Протягом наступних днів були затримані ще 20 підозрюваних. В ході обшуків у них було вилучено зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто.
За словами Авакова, “кримінальна складова – тільки вершина айсберга. Насправді – там пахне “русским миром”. Паралельно з кримінальними статтями відкрито кримінальне провадження за статтею 111 КК “державна зрада”.

Continue reading...